Ürdid, rohelised

Ürdid on olulised komponendid toidu valmistamisel. Lisaks maitse lisamisele on ürdid kasulikud tervisele ning neid kasutatakse meditsiinis. Sellel lehel on võimalik tutvuda Valordanto OÜ poolt pakutud ürtide nimekirjaga.

1. Aed-piparrohi

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.

    2. Basiilik leht

    • Päritolumaa: Egiptus
    • Kasutamine: aromatiseerimine, supid, salatid, lihatooted.

    3. Estragon

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: kulinaaria, konserveerimine, meditsiin.

    4. Leeskputk

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.

    5. Majoraan

    • Päritolumaa: Egiptus
    • Kasutamine: meditsiin, kulinaaria, konserveerimine.

    6. Melissa leht

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: salatid, maitseained, supid, teed, meditsiin.

    7. Oregano roheline

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: kastmed,  parfümeeria, meditsiin.

    8. Petersell

    • Päritolumaa: Egiptus
    • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.

    9. Pipramünt

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: kulinaaria.

    10. Salvei

    • Päritolumaa: Ukraina
    • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.

    11. Seller leht

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: salatid, supid, joogid, kastmed.

    12. Till

    • Päritolumaa: Egiptus
    • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin, parfümeeria.

    13. Tüümian

    • Päritolumaa: Poola
    • Kasutamine: kulinaaria, konserveerimine, meditsiin