Ürdid, roheliseD

Ürdid on olulised komponendid toidu valmistamisel. Lisaks maitse lisamisele on ürdid kasulikud tervisele ning neid kasutatakse meditsiinis. Sellel lehel on võimalik tutvuda Valordanto OÜ poolt pakutud ürtide nimekirjaga.

1. Aed-piparrohi

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.
Kuivatatud aedpiparrohi

2. Basiilik leht

  • Päritolumaa: Egiptus
  • Kasutamine: aromatiseerimine, supid, salatid, lihatooted.
Basiilik leht

3. Estragon

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria, konserveerimine, meditsiin.
Estragon maitseroheline

4. Leeskputk

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.

5. Majoraan

  • Päritolumaa: Egiptus
  • Kasutamine: meditsiin, kulinaaria, konserveerimine.
Majoraan

6. Melissa leht

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: salatid, maitseained, supid, teed, meditsiin.

7. Oregano roheline

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kastmed,  parfümeeria, meditsiin.
Oregaano

8. Petersell

  • Päritolumaa: Egiptus
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.
Kuivatatud peterse

9. Pipramünt

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria.
Kuivatatud Piparmünt

10. Salvei

  • Päritolumaa: Ukraina
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin.
Kuivatatud Piparmünt

11. Seller leht

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: salatid, supid, joogid, kastmed.
Seller roheline

12. Till

  • Päritolumaa: Egiptus
  • Kasutamine: kulinaaria, meditsiin, parfümeeria.
Kuivatatud till

13. Tüümian

  • Päritolumaa: Poola
  • Kasutamine: kulinaaria, konserveerimine, meditsiin.
Tüümian