Tee

Tee on jook, mida valmistatakse teepõõsa ülemiste lehtede keetmisel, mis eelnevalt valmistatakse spetsiaalselt ette.Teepõõsaste kasvatajad on põhiliselt India, Sri Lanka, Hiina, Keenia, Indoneesia, Vietnam, Türgi, Aafrika.

Tee jagatakse happesuse järgi:

  • Roheline tee (vähese happesusega või happeta)
  • Must tee (tugevalt happeline)
  • Valge tee (valmistatakse lehepungadest ja noortest lehtedest, mis läbivad minimaalse töötlemise staadiumi.)
  • Kollane tee ( happesus 3 - 12 %, peaaegu rohelisega võrdne)
  • Ulun (happesus 30 - 70 %)
  • Puerh (valmistatud lehepungadest ja vanade puude täiskasvanud lehtedest)

Samuti sõltub tee erinevus sellest, millistest leheosadest tee on valmistatud.

Kõrgema sordi tee:

  • Tippy T ( puhkemata lehepungadest )
  • Pekoe P ( lehepungadest ja väga noortest lehtedest .)
  • Orange O ( tervetest kokkukeerutanud lehtedest )
  • Orange Pekoe OP ( Oranz + Pekoe segu )

Keskmist sorti tee:

purustatud või lõigatud lehtedest

  • Broken Pekoe BP 
  • Broken Orange Pekoe BOP

Madalamat sorti tee:

  • granuleeritud CTC, lahustuv tee ja pakitee

OÜ Valordanto tarnib põhiliselt kõrgemat sorti erinevaid teesid erinevate naturaalsete lisanditega ( jasmiin, piparmünt, apelsin ja muud ), samuti taimeteesid , mille omadused tunduvalt mõjuvad hästi inimeste tervisele